Korte presentatie S&L Energie-Projekte B.V.

S&L Energie-Projekte B.V. werd begin 2012 opgericht. De onderneming is gevestigd in Geldermalsen. S&L B.V. is distributeur en service provider voor Waukesha gas engines, één van ‘s werelds grootste producenten van gasmotoren. S&L Energie-Projekte B.V. behoort samen met S&L Energie-Projekte GmbH (Spelle, D) en S&L Energie-Projekte S.R.L. (Sommacampagna, I) tot de Storm-groep (http://www.a-storm.com). De S&L GmbH is sinds ruim 15 jaar distributeur en serviceprovider voor Waukesha. Samen met de zustervennootschappen verzorgt S&L de verkoopgebieden Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië en is daarmee de grootste Waukesha-partner in Europa en behoort ook wereldwijd tot de grootste. De activiteiten van de onderneming zijn opgesplitst in drie gebieden:

Engines Verkoop van Waukesha gasmotoren en productsupport
Service Service voor gasmotoren en compressors (onderhoud, reparatie, revisie en verkoop van onderdelen)
Solutions Complete oplossingen voor exploitanten van WKK-, compressor- of andere installaties (onafhankelijk van motorfabricaat)

Voor een naar verhouding kleine onderneming heeft S&L dankzij de integratie in de Storm-groep en dankzij andere sterke partnerships een behoorlijk potentieel te bieden:

  • Toegang tot talrijke uiterst gekwalificeerde en Waukesha-gecertificeerde servicemonteurs met speciaal gereedschap en wagenpark.
  • Toegang tot een dekkend netwerk van service-steunpunten en vestigingen.
  • Grootste Europese magazijn voor originele Waukesha onderdelen; bij S&L in Spelle (D).
  • Waukesha-gecertificeerde werkplaats voor motoren- en componentenreparaties (Certified Engine Rebuilding Facility resp. Certified Component Remanufacturing Facility), capaciteit voor motoren tot ca. 5 MW vermogen; bij S&L GmbH in Spelle (D).
  • Ervaring van ruim 75 jaar motorrevisie.
  • Ervaring van tientallen jaren samenwerking met Waukesha.
  • Complete repowering (module-vervanging) of revisie van motor, generator, compressor en componenten.
  • Complete en integrale oplossingen voor WKK-regelingen.Kwaliteitsmanagement

Met het oppakken van de activiteiten werd een intern kwaliteitsmanagement opgebouwd. Al vlak na de oprichting volgde de eerste certificering volgens NEN EN ISO 9001.


Tegelijkertijd volgde de certificering volgens SCC** (Safety Certificate Contractor).